Aktuelt

Leder for Friluftsrådet i Lofoten på plass i Lofoten Matpark

Allerede i full aktivitet under Friluftslivets Uke - Foto: Lofoten Farmtrail

​Friluftsrådets leder på tur langs ferdselsveiene i Lofoten Farm Trail under Friluftslivets Uke

Friluftsrådet i Lofoten er reetablert og 1. september startet Peter Andresen i stillingen som daglig leder,  med kontorsted i Lofoten Matpark i Storeidøya på Leknes.

Peter kommer fra tettstedet Skovby på øya Als lengst sør i Danmark - "den fineste plassen i Skandinavia - etter Lofoten selvsagt", sier Peter, som sammen med sin samboer har gjort fredvangværinger av seg.

Friluftsrådet har fått en svært kompetent leder som kommer fra stillingen som utmarksforvalter på landbrukskontoret for Gloppen og Eid, hvor  han jobbet  med skogbruk, viltforvaltning, friluftsliv, forvaltning av verneområder, GIS og gårdskart/AR5. Peter har Master i naturbasert reiseliv fra Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet , er skog- og landskapsingeniør fra Københavns Universitet, har studert friluftsliv ved  Høgskolen i Finnmark  og studert mat, kultur og konservering ved Høgskulen i Volda.

På spørsmål om hvorfor jobb i Lofoten er svaret tydelig - "Når man er interessert i friluftsliv og natur er Lofoten et eldorado. Man har alle muligheter innen for veldig kort avstand. Min samboer og jeg har i tillegg bodd i Nord-Norge tidligere og hadde lyst til å flytte tilbake fordi vi trivdes veldig godt her. Så det var kort betenkningstid da drømmejobben ble ledig på drømmeplassen."

Daglig leder Sigve Olsen er veldig glad for at Peter valgte Matparken som kontorsted. - "Årsaken til at jeg endte med å få kontorsted i Lofoten Matpark var, at det i  Matparken er et riktig godt faglig miljø med masse erfaring og stor kompetanse innen utviklingsarbeid i skjæringspunktet turisme/friluftsliv/natur/miljø. Som daglig leder i friluftsrådet var det en stor fordel å dele kontor med andre som jobber på samme måten og kan være nyttige sparringspartnere. Friluftsrådet jobber i hele Lofoten, så den sentrale plassering på Leknes var også en positiv faktor i valget av Matparken.

​Sigve Olsen informerte styret i Lofoten Friluftsråd om arbeidet og prosjektene Lofoten Matpark. Sittende fra venstre: Guri Winstad - Flakstad kommune, Elisabeth Mikalsen - Røst kommune, Rita Adolfsen - Værøy kommune, Frits Blix Hansen - Vågan kommune (styreleder), Mona Sveum - Vestvågøy kommune, Laila Jusnes - Moskenes kommune, Peter Andresen - leder i Friluftsrådet

Lofoten Matpark presenterer rapport om minihus
120 deltagere på minihuskonferanse

Prosjekter

Arrangement